Do góry

Zupy Przepis na:

Zasmażana fasolka szparagowa

Zupy

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5818

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 14043

Smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać,pokroić w kostkę.Kiełbasę pokroić w półplasterki.Cebulę i kiełbasę wrzucić na rozgrzany olej i smażyć żeby sie zarumieniły.

  2. Fasolkę przebrać i pokroić w ukośne plastry dodać do smażącej sie cebuli i kiełbasy, posolić i popieprzyć, dodać także kucharek.Po ok 10 min smażenia dolać ok 200ml wody i pokrojony czosnek,i dusić nadal.

  3. Masło roztapiamy na patelni i dodajemy do niego mąkę.Gotowa zasmażkę wlewamy do fasolki.Energicznie mieszamy aby nie powstały grudki.

  4. Wszystko razem dusimy do miękkości i doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń