Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na przekąskę ze znajomymi. Farsz możemy wykonać jaki tylko nam się wymarzy. Klasyczna wersja z salami, papryką, cebulką, kukurydzą, pomidorkiem i serem.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1142
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1142
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Składniki
Ciasto na pizze rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach 20x30 cm (możemy również użyć gotowego). Do małej miseczki dodajemy składniki na sos i wszystko razem mieszamy: koncentrat, olej, wodę, musztardę oraz zioła. Smarujemy nim całe ciasto.
Dodajemy salami, następnie pokrojoną w słupki paprykę, kukurydzę oraz starty ser żółty i na końcu pomidora (ja użyłam zielonego oczywiście może być każdy inny :))
Całość zawijamy jak roladę po dłuższej krawędzi. Nacinamy delikatnie. Pieczemy 25 min w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ulubionym sosem bądź też keczupem.