Do góry

Dania główne Przepis na:

Zdrów jak ryba

Dania główne

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 13.12.2009

Odsłon: 19208

danie dla amatorów czosnku - zdrowe i pyszne

Składniki

  • 40 dag ryby (filety świeże lub rozmrożone)
  • sól, papryka ostra,rozmaryn
  • kilka pomidorów suszonych z oliwą(oliwy ok 2 łyżki)
  • 4 łyzki jogurtu greckiego
  • 2 łyzki natki pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyzka soku cytrynowego
  • 10 dag serka pleśniowego ulubionego
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybe posolić i ułożyć w naczyniu do zapiekania, jego spód uprzednio lekko skropić oliwą pomidorową

  2. W melakserze (lub makutrze) utrzeć czosnek, natkę pietruszki , 1 łyzke oliwy, sok cytr, oraz przyprawy. Dodać do tego jogurt i serek pleśniowy (wkruszyć) -wymieszać.

  3. Na rybie poukładać rozdrobnione pomidory i ostrożnie rozsmarować masę jogurtową.

  4. Pieczemy w temp. 175 st. ok.1/2 godz.

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gabriel13 28 grudnia 2009 palce lizać!-na pewno lepsze ze świeżej rybki ale nie zawsze można dostać, mrożona moim zdaniem też może być

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 21 grudnia 2009 tak, wymyśliłam to z braku innych produktów - a dokładnie rzecz biorąc bułki tartej do klasycznej panierki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

purchawencjos 20 grudnia 2009 hmmmm Ryba + piekarnik + suszone pomidory w oliwie _ w deche !!! Jeśli to autorski przepis to gratuluje !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 18 grudnia 2009 Ryby - moje pyszności - dodałam do ulubionych i wypróbuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Petrus 18 grudnia 2009 wygląda apetycznie i tak pewnie smakuje

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 13 grudnia 2009 hubcio- pewnie że się zgodzę , nie ma nic lepszego od naprawdę świeżej ryby

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 13 grudnia 2009 to jest naturalny jogurt, tylko gęsty - powiedzmy jak śmietana, ma ok.10 proc.tłuszczu i często zastępuje się nim właśnie kwaśną smietanę w kuchni light

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 13 grudnia 2009 Jakie sliczne zdjęcie, napewno wybornie smakuje. Pozdrawiam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pata 13 grudnia 2009 co to jest grecki jogurt. czy to tzazyki sauce?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pata 13 grudnia 2009 co to jest 'grecki jogurt ;czy to tzazyki sauce.......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń