Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie dla amatorów czosnku - zdrowe i pyszne
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 252
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 252
Składniki
Rybe posolić i ułożyć w naczyniu do zapiekania, jego spód uprzednio lekko skropić oliwą pomidorową
W melakserze (lub makutrze) utrzeć czosnek, natkę pietruszki , 1 łyzke oliwy, sok cytr, oraz przyprawy. Dodać do tego jogurt i serek pleśniowy (wkruszyć) -wymieszać.
Na rybie poukładać rozdrobnione pomidory i ostrożnie rozsmarować masę jogurtową.
Pieczemy w temp. 175 st. ok.1/2 godz.
Smacznego