Do góry

Przekąski Przepis na:

ŻEBERKA A`LA GYROS

Przekąski

Autor: sbelata

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 192

Dodano: 20.12.2009

Odsłon: 8711

Żeberka palce lizać

Składniki

  • żeberka w paskach, 3/4 kg
  • cebula, 3 sztuki
  • przyprawa do gyrosa, 1/2 opakowania
  • oliwa, 1 łyżka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka myjemy i kroimy na kawałki wzdłuż kości, odsypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na pół godziny do lodówki.

  2. Cebulę obieramy i kroimy w talarki.

  3. Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę, dno wykładamy plasterkami cebuli, po czym układamy przyprawione wcześniej żeberka.

  4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200°C przez około 1 – 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia odwracamy mięso.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 11 listopada 2012 dodaję do ulubionych, bo przepis bardzo mi się podoba i oczywiście 5!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 21 grudnia 2009 Też robiłam ostatnio żeberka, ale trochę inaczej. Te na pewno są wspaniałe. Pozdrawiam serdecznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 20 grudnia 2009 Takie smaki lubie. Dodałam do ulubionych.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń