Do góry

Dania główne Przepis na:

żeberka duszone z cebula

Dania główne

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 24.07.2009

Odsłon: 6336

pyszne;)

Składniki

  • 60 dkg żeberek, sol
  • 1 lyzka maki, 2 lyzki oleju
  • 1 lyzeczka kminku, 1 szklanka wody
  • 2 cebule, 2 suszone grzyby(niekoniecznie)
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żeberka umyc, osuszyc, opruszyc sola i maka, obsmazyc na rozgrzanym tluszczu, posypac kminkiem, wlac wode i dusic pod przykryciem na malym ogniu do miekkosci, okolo 1 godz.,dodac grzyby, jezeli sos wyparowuje to dodac wody, w polowie gotowania wlozyc obrane i pokrojone w plastry cebule. miekkie żeberka wyjac z sosu podzielic na porcje, polac sosem z cebula, najlepsze z ziemniakami i ogorkiem kwaszonym lub kapusta u mnie wersja z przecierem pomidorowym uwielbiam wszystko co pomidirowe, smacznego;))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Panek 24 lipca 2009 Żeberka muszą być pyszne, jutro zrobię i jak nie zapomnę to zdam relacje z tego jak mi wyszły

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń