Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne!!! Ciekawy, nieco inny smak tradycyjnych żeberek .
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3478
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 122
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 361
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 172
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3478
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 122
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 361
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 172
Składniki
Żeberka umyć, pokroić na porcje.
Wymieszać składniki marynaty (czosnek przecisnąć przez praskę). Do marynaty włożyć żeberka, odstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia żeberka wyjąć z zalewy ( zostawić marynatę do pieczenia), krótko podsmażyć na złoty kolor. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec pod przykryciem w 190 stopniach ok. 1 godz. Gdy żeberka będą pół miękkie, dodać kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę , Piec do miękkości jeszcze ok. 0,5 godz. ( lub dłużej)
Podawać z np. ryżem, kaszą, makaronem. Smacznego !!!