Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w kapuście

Dania główne

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 742

Dodano: 14.08.2009

Odsłon: 21441

W ten sposób mozna zrobić schab, ale najlepsza jest karkówka.

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • kawałek boczku
  • 1 kg zeberek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawa do kapusty lub bigosu
  • wegeta
  • 2 kostki czosnku knorr lub 2 ząbki
  • ananas w puszce
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do zaroodpornego naczynia wkładam natarte wegeta i czosnkiem żeberka. Wokoło obkładam kapustą kiszoną, płukaną dwa razy, posypaną przyprawą do bigosu.

  2. Na wierzch kapusty pokrojonego na cwiartki ananasa, na to wszystko boczek w plasterkach. 2 łyżki masła i 2 oliwy. przykrywam, piekę w piekarniku ok. 1,5 godziny w 200 stop. C. Na zdjęciu akurat bez ananasa, bo nie miałam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gocha01 23 października 2013 No chyba ciężko o prostszy przepis :-/ no chyba ,że przepis na chleb z masłem :-) A przepis super,bardzo pyszne danie.Pozdrawiam

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 17 sierpnia 2009 ależ ten przepis JEST prosty i danie jest pyszne , nie czepiaj się

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tomekwroblewski 14 sierpnia 2009 jeśli taki z ciebie szef kuchni to podał byś choć jeden prosty przepis

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń