Do góry

Dania główne Przepis na:

żeberka w kapuście

Dania główne

Autor: dutkiewicz7

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 393

Dodano: 04.03.2008

Odsłon: 2027

Troszkę dodane inne składniki a jak się smak zmienił. Proszę sprobować.

Składniki

  • Żeberka wieprzowe, 60dag
  • Głowka białej kapusty
  • cebula
  • 2 szklanki bulionu z kostki
  • słoiczek dyni marynowanej
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • poł łyżeczki majeranku
  • imbir, curry, sol
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z sosem sojowym, curry i imbirem.Żeberka umyć, osuszyć i natrzeć tą zaprawą, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Kapustę posiekać. Żeberka wyjąć z zaprawy, obrumienić na tłuszczu. Dodać zaprawę, bulion i kapustę. Dusić pod przykryciem 1/2 godz, dodać osączoną dynię, majeranek, przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z dowolną surowką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń