Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w kapuście z jabłkami

Dania główne

Autor: imara

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 16.11.2008

Odsłon: 1965

Łatwa w wykonaniu i smaczna potrawa.Przy niewielkiej rozmaitości skladnikow różnorodność smaków.

Składniki

  • Żeberka,kapusta kiszona,jabłka np reneta, po 2 kg
  • [rzyprawy do żeberek w/g uznania,majeranek,przyprawa do bigosu
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka dzielimy na mniejsze porcje, przyprawiamy i obsmażamy.W garnku żaroodpornym układamy warstwę kapusty kiszonej /jeżeli bardzo kwaśna to przepłukać/ kapustę posypujemy przyprawą do bigosu i kładziemy następną warstwę żeberek na to kapustę aż do wyczerpania skladników ,za każdym razem posypujemy kapustę przyprawą do bigosu.Ostatnia warstwa to przyprawiona kapusta Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki i obtoczone suto w majeranku jabłka nie obierane ale bez gniazd nasiennych.Jabłek jak najwięcej bo są pyszne!Garnek przykrywamy i wstawiamy do piekarnika 180 stoni na ok.2,5 godziny .Długo ale się opłaca:) Oczywiście potrawę można zrobić z mniejszej ilości składników.Zyczę smacznego i zachęcam do wyprobowania przepisu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń