Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w musztardzie

Przepis dnia 2009-09-25
Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 17.05.2009

Odsłon: 36839

Wyśmienite, zarówno z grilla, jak i z piekarnika.

Składniki

  • Żeberka wieprzowe, ok. 0,6 kg
  • sól, pieprz, czosnek
  • olej, 4 łyżki
  • musztarda ostra (np. rosyjska), 2 łyżki
  • jabłka kwaśne, 2
  • cebula, 2
  • majeranek
  • masło, 2-4 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Musztardę, olej, czosnek, sól, pieprz wymieszac. Marynatą posmarowac porcje żeberek. Odstawic na 2 godziny. Wyłożyc na grilla, upiec na złoto do miękkości.

  2. Na oddzielnej tacce piec cebulę pokrojoną w krążki z jabłkami pokrojonymi w ósemki obsypane solą, majerankiem, obłożone masłem.

  3. Jeżeli robimy żeberka w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, to obkładamy je jabłkami i cebulą przyprawionymi majerankiem i masłem.

  4. Podajemy z ziemniaczkami (jeśli danie z grilla, to pieczonymi) lub pieczywem i surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 22 maja 2009 Właśnie mam zamiar robic grilla.Koniecznie muszę sprobowac bo wygląda PYSZNIE.dzieki za przepis.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń