Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie główne i można podać jako obiad dla gości.Nie wymga wiele pracy a wygląda apetycznie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Żeberka umyłem i udusiłem z pokrojoną cebulą w piórka oraz przyprawami.W między czasie zrobiłem panierkę i sos rydzowy.Panierka to zmiksowałem mąkę,jajko i piwo na gęstą masę.Panierka musi być trochę gęsta aby nie spływała nam natychmiast po potoczeniu żeberek.Jak żeberka nam się już udusiły to je wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.Z wywaru co nam pozostał z żeberek robimy sos.Rydze kroimy w kostkę i gotujemy razem z wywarem przez 10 min. a następnie dodajemy śmietanę i gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu. Jak już żeberka na ostygły to obieramy je z kości i obtaczamy w panierce wcześniej wykonanej.Na patelnię dajemy tłuszcz i dobrze rozgrzewamy a potem smażymy wcześniej obtoczone w panierce żeberka aż do momentu jak nam się ładnie zarumienią. Ja podałem z ziemniakami posypanymi szczypiorkiem.Ale kto woli to je poda na własny sposób. SMACZNEGO........