Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w sosie czosnkowo-selerowym

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1409

Dodano: 20.12.2009

Odsłon: 4401

Żeberka pieczone w zaprawie czosnkowo-selerowej - dla miłośników dań prostych i smacznych.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na słupki wzdłuż kostek.

  2. Z wody, oliwy, kostek smaku, pieprzu, pokruszonych drobno suszonych liście selera, pokrojonego drobniutko lub sprasowanego czosnku przygotować zaprawę. Mięso oblać zaprawą w naczyniu, tak aby każda część była nią dobrze przykryta. Można zostawić na noc w lodówce. Przełożyć do rękawa do pieczenia mięs. Piec 90 minut w 180 stopniach, termoobieg. Podawać z ryżem polanym sosem, który wytworzył się podczas pieczenia.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 20 grudnia 2009 Ostatnio żeberka jadłem podczas wakacji na Krecie w 2008 roku. Muszę dodać, że były to żeberka kozie - wspaniałe. Twoje na pewno też są bardzo smaczne. Muszę je kiedyś zrobić.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 20 grudnia 2009 Dziękuję, mam nadzieję, że będą Wam smakować. A dziś ze smakiem kilka zjadł nasz Syn i był zachwycony, że może je trzymać w palcach i obgryzać, a nie męczyć się jakimś widelcem i nożem. :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 20 grudnia 2009 Dodaje do ulubionych, bo żeberka w kazdej postaci po prostu uwielbiam. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 20 grudnia 2009 O, jak ja dawno nie jadłam żeberek :) Tak przyrządzone muszą być pyszne :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń