Do góry

Przekąski Przepis na:

Żeberka z jabłkami - palce lizać

Przekąski

Autor: Anulka1978

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 353

Dodano: 12.12.2007

Odsłon: 8050

pychota zarówno do ziemniaczków jak i do chlebka - a szczególnie smalczyk, który się wytopi z żeberek

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żeberka obsypać przyprawą do żeberek, podsmażyć na dużym ogniu, podlać wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie - dusić, pod koniec duszenia dodać obrane jabłka pokrojone w ćwiartki, dusić aż będą miękkie żeberka i jabłka- dosolić jeśli bedzie taka potrzeba

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

akjas 14 grudnia 2007 danie jest świetne, ale wiele osób korzystających z tych podpowiedzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że każde mięso czy ryba będzie dużo smaczniejsze, jeśli natrzesz je przyprawami i olejem i odstawisz na minimum 2 godziny do lodówki. pozdrawiam, smacznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń