Do góry

Dania główne Przepis na:

ŻEBERKA Z POMIDORAMI

Dania główne

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 08.11.2009

Odsłon: 1180

ŻEBERKA PALCE LIZAĆ:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek siekamy i ucieramy z solą.

  2. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.

  3. Żeberka nacieramy solą z czosnkiem, pieprzem i obtaczamy w mące.

  4. Następnie obsmażamy na tłuszczu.

  5. Gdy będą ze wszystkich stron zrumienione, przekładamy je na inny talerz, a na tłuszczu smażymy cebulę.

  6. Gdy się zeszkli, dodajemy cebulę i inne przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez 30 minut.

  7. Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i dzielimy na ćwiartki.

  8. Dokładamy pod koniec duszenia do żeberek.

  9. Doprawiamy sola i pieprzem.

  10. Dusimy jeszcze 10 minut.

  11. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń