Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosto, szybko i smacznie
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 16
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 177
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 352
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 16
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 177
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 352
Składniki
żeberka dokładnie umyć. Natrzeć dokłądnie dolą, pieprzem, czosnkiem granuilowanym i majerankiem. Odstawić na poł godziny.
cebule pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki a papryke w dużą kostke.
Do rękawa do pieczenia włożyć połowe warzyw potem żeberka i znowu reszte warzyw. Zamknąć rękaw, włożyć go do żaroodpornego naczynia. Całość wkłądamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1,5 godziny az żeberka beda miękkie.
Podczas pieczenia wytopi sie tłuszcz z żeberek wiec po otwarciu rekawa najlepiej przełozyc je z warzywami na połmisek by nie leżały w rękawie z tłuszczem.
( zdjęcie zrobione od razu po otwarciu rękawa)
SMACZNEGO:)