Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie do kawy jak spodziewasz sie gosci;-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 705
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1853
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 705
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1853
Składniki
bialka ubic z cukrem a potem powoli dodawac,olej,zoltka,cukier waniliowy,wode, make z proszkiem,zeby sie ladnie laczylo .ciasto (lejace ale nie rzadkie) podzielic na 2 czesci
do jednej dodac 3 lyzki dobrego ciemnego kakao,a do drugiej 3 lyzki maki
chochla do zupy(najprosciej) wlewac ciasto na srodek blachy,najefektowniejsza tortowa,lub prostokatna ale kroic w kostki.
po upieczeniu i ostygnieciu posypac cukrem pudrem
180 ''C ok 50-60 min. po 45 nminutach sprawdzic patyczkiem i dopiec ewentualnie chwilke