Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziamniaki na chłodno

Dania główne

Autor: wikol

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 17

Dodano: 28.10.2008

Odsłon: 806

pyyszota

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach, a następnie odcedzamy i odstawiamy do wystgnięcia.

  2. Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na terce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Koperek myjemy, dokładnie osączamy i drobniutko siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy śmietanę, mieszamy, dodajemy starte ogórki i koperek i ponownie mieszamy.

  3. Wystudzone ziemnaki obieramy, jeśli są duże, kroimy w plastry lub sporą kostkę, doprawiiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojoną cebulę. Całość polewamy sosem ogórkowo - koperkowym i mieszamy. Podajemy jako sałatkę lub dodatek do dań mięsnych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń