Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1059
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 57
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1059
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 57
Składniki
Ubić białka i delikatnie połączyć z żółtkami,mąką i odciśniętym szpinakiem. Wyłożyć ciasto na wyścieloną pergaminem blachę-piec ok.10 min.w piekarniku nagrzanym do 200st.
W tym czasie przygotować krem:twarożek wymieszać z wyciśniętym lub drobno posiekanym czosnkiem,posolić do smaku i dodać chrzan.
Po upieczeniu delikatnie przełożyć szpinakowy placek na deskę .Posmarować serkiem,ułożyć plastry łososia,zwinąć roladę i schłodzić.
Podawać krojoną w plastry przybraną ćwiartkami cytryny.