Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sałatkę.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Opłukaną sałatę osącz, porwij na małe kawałki. Włóż do przezroczystej salaterki. Ogórek pokrój w słupki, selera w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Obrane kiwi pokrój w plasterki, a te na ćwiartki. Posyp sałatę. Miąższ awokado pokrój w kostkę, umieść na kiwi, polej 2 łyżkami sosu. Na tym umieść ogórek wymieszany z selerem. Polej resztą sosu. Przykryj odstaw do lodówki na 20 minut. Przed podaniem wymieszaj. Serwuj z ciemnym pieczywem z ziarnami.