Do góry

Zupy Przepis na:

Zielona zupa.

Zupy

Autor: madzik69

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano: 26.06.2009

Odsłon: 5629

Pyszna zupa dla niejadków. ;)

Składniki

  • mrożone brokuły i kalafiory, pół opakowania
  • skrzydełka, 2
  • ziemniaki, 5-6
  • serki topione naturalne (trójkąciki), 3
  • kostki rosołowe drobiowe z liściem laurowym i zielem angielskim z Winiary, ale jak ktoś nie ma może dać zwykłe drobiowe, 2
  • szczypiorek
  • por
  • koperek (może być suszony)
  • pieprz
  • vegeta
  • majeranek
  • odrobina masła
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka oczyścić i zalać wodą do zakrycia ich, zagotować.

  2. Odlać wodę ze skrzydełek, obmyć, włożyć spowrotem do garnka, nalać wody do pełna. Wrzucić dwie kostki rosołowe.

  3. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.

  4. Wrzucić do garnka mrożone brokuły i kalafior.

  5. Drobno pokroić szczypiorek i por, lekko podsmażyć na maśle na patelni.

  6. Dodać szczyptę pieprzu, majeranek i koperek.

  7. Gotować, aż ziemniaki i warzywa będą miękkie.

  8. Doprawić vegetą do smaku.

  9. Wrzucić serki topione i gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą.

  10. Zupy nie trzeba podawać ze śmietaną, ponieważ serki topione dają jej dobry posmak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nudziara 19 lutego 2010 co to znaczy obmyć?obmyć garnek czy skrzydełka? Jeśli zaś naleję wody do pelna(jak piszesz),to
nie będzie gdzie wlożyc reszty produktów. A te skrzydelka co - wyrzucić? Może by tak obrać z nich mięsko(bardzo
delikatne zresztą) i wlozyc je do gotowej zupy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń