Do góry

Przekąski Przepis na:

Zielona zupa krem

Przekąski

Autor: Kalisto

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano: 02.12.2009

Odsłon: 4535

Danie jest szybkie i bardzo łatwe do przyrządzenia, a za razem podane z czosnkowymi grzankami staje się elegancką zupą kremem. Szczególnie polecam dla osób, które nie jedzą mięsa.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy wodę, rozpuszczamy rosołek, dodajemy groszek i gotujemy aż będzie miękki ok 15 minut. Następnie dodajemy sałatę, ogórek i cebulę gotujemy ok 15 minut i miksujemy blenderem. Zupę należy doprawić do smaku pieprzem.

  2. Wek kroimy na małe kromeczki, robimy grzanki. Każdą grzankę smarujemy czosnkiem.

  3. Zupę przyozdabiamy pietruszką i podajemy w miseczkach. Podajemy z grzankami czosnkowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń