Do góry

Przekąski Przepis na:

Zielone kluski do zupy

Przekąski

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1888

Dodano: 12.09.2009

Odsłon: 4001

Szybkie do zrobienia a dodają zupie wyjątkowy smak

Składniki

  • 1 jajko
  • mąka
  • sól
  • zielona pietruszka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko roztrzepujemy w miseczce, dodajemy mąki, po trochu, aż masa będzie średnio gęsta (mi wyszło ok.5 łyżek mąki). Na koniec solimy i dodajemy pokrojoną zieloną pietruszkę.

  2. Na gotującą wodę wrzucamy kluseczki. Nakładam je małą łyżeczką. Do gotującej wody wlewam parę kropel oliwy. Kluseczki mają wtedy taką glazurkę:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń