Do góry

Dania główne Przepis na:

Zielone pierogi z serem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 29.01.2009

Odsłon: 4104

Koszt jednej porcji tych oryginalnych pierogów to tylko 1,50 zł!

Składniki

  • mąka, 40 dag
  • jajka, 2
  • olej, 3 łyżki
  • szczypta soli
  • mrożnoy mielony szpinak, 10 dag
  • woda do konsystencji
  • biały ser półtłusty, 10 dag
  • FETA, 10 dag
  • suszone pomidory, 5 dag
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • suszona szynka, 15 dag
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, jajka, dobrze odciśnięty szpinak, olej i szczyptę soli połączyć, dodając tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto pierogowe. Owinąć w folię i odstawić na 1 h do lodówki. Biały ser połączyć z fetą, pokrojonymi suszonymi pomidorami i żółtkiem, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Pierogi podawać z pomidorkami koktajlowymi i suszoną szynką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń