Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji tych oryginalnych pierogów to tylko 1,50 zł!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Mąkę, jajka, dobrze odciśnięty szpinak, olej i szczyptę soli połączyć, dodając tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto pierogowe. Owinąć w folię i odstawić na 1 h do lodówki. Biały ser połączyć z fetą, pokrojonymi suszonymi pomidorami i żółtkiem, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Pierogi podawać z pomidorkami koktajlowymi i suszoną szynką.