Do góry

Dania główne Przepis na:

Zielone piersi z kurczaka

Dania główne

Autor: purchawencjos

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1181

Dodano: 18.03.2009

Odsłon: 6946

Kurczak w panierce juz się znudził. Inna wersja zawsze mile widziana :)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 4
  • opakowanie mrożonego szpianku, 1
  • cebula, 1
  • kubek jogurtu greckiego/śmietany, 1
  • czosnku, 5 ząbków
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, opruszamy solą i pieprzem i sprasowanym czosnkiem nacieramy. Ale sie zrymowało :-) Wkładamy do lodówki na dobre 2 godzinki. Natsępnie smażymy na petelni do zarumienienia.

  2. Cebulę kroimy w kostkę. Gdy bedzie lekko zeszklona dodajemy szpinak, sprasowany ząbek czosnku i podsmażamy ok 30 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 300 ml jogurtu greckiego lub śmietany. Następnie dorzucamy usmażone piersi. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kateol 16 kwietnia 2013 30 minut dla szpinaku na patelni to chyba stanowczo za dużo

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń