Do góry

Dania główne Przepis na:

ZIELONE PLACKI ZIEMNIACZANE

Dania główne

Autor: ALICJA226

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 9

Dodano: 22.05.2009

Odsłon: 1492

TO POTRAWA DLA TYCH, KTORZY NIE LUBIA SZPINAKU:) warto sprobowac plackow w nowym wydaniu....

Składniki

  • DUUZE ZIEMNIAKI, 4
  • MROZONY SZPINAK, SZKLANKA
  • maka kukurydziana, 3 LYZKI
  • czosnek, 2ZABKI
  • olej slonecznikowy, do smazenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki oczywiscie obieramy i trzemy na tarce o "malych oczkach":)

  2. dodajemy pozostale skladniki+czosnek drbno posiekany lub przepuszczony przez praske,mieszamy

  3. smazymy na zloty kolor z obydwoch stron. Podajemy z sosem pomidorowym (z bazylia) na ostro lub z jogurtem naturalnym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 28 maja 2009 Moja babcia robiła zielone placki! Ale nie dawała szpinaku, takie jej po prostu wychodziły... U nas na Kaszubach je się placki kartoflane na słodko - z cukrem, więc o takich dodatkach nie mogło być mowy. Ale Twój przepis przypomniał mi dzieciństwo... ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń