Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone spaghetti, czyli makaron ze szpinakiem i pesto.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 301
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 301
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Rozmrożony szpinak gotujemy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 minut. Jeśli szpinak nie jest do końca rozmrożony to czas liczymy od zredukowania nadmiaru wody. Po tym czasie dodajemy śmietanę i pesto i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy parmezan. Mieszamy.
W międzyczasie w dużym garnku w lekko posolonym wrzątku gotujemy makaron, według zaleceń producenta. Gdy makaron będzie już gotowy, odcedzamy go i ponownie przekładamy do dużego garnka. Do makaronu dodajemy gotowy szpinak z pesto. Dokładnie wszystko mieszamy.
Gotowe spaghetti przekładamy na talerze.