Do góry

Przekąski Przepis na:

zielone szparagi w duecie

Przekąski

Autor: lovechild

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 213

Dodano: 10.05.2009

Odsłon: 1388

szatu-prastu i mniam mniam

Składniki

  • zielone szparagi
  • jajo
  • balsamico (niekoniecznie)
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. szparagi parujemy na miękko, lub pół- ( w zależności od upadobania )doprawiamy solą,lub nie-ja wolę bez ;) a mama z ;):

  2. jajo gotujemy na półmiękko -tak, aby żółtko było lejące

  3. balsamico odparowujemy na patelni, aby zrobił się ''''syropek''''

  4. przystepujemy do konsumpcji: zanurzamy paluszki w ciepłe szparagi- łapiemy delikwenta,tj.szparaga za ''''ogon'''' i ''''łbem zanurzamy w żółtku, potem w gorącym balsamico-chyba,że ktoś woli studzić w zimnym

  5. dla mnie to najlepsze danie majowe;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

froschek26 11 maja 2010 Niewele zrozumiałµam z tego przepisu....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń