Do góry

Desery Przepis na:

Zielony kisiel

Desery

Autor: zuzka1987

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 20

Dodano: 12.11.2009

Odsłon: 1094

Uwielbiają go dzieci... (dorośli też) ;-0

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyć owoce, osuszyć i usunąć szypułki z agrestu. Jabłko obrać, przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić na cienkie słupki. Obrać kiwi, pokroić na ćwiartki, a następnie poprzek na plasterki.

  2. Zagotować sok z cytryna, sok jabłkowy i cukier. Laskę cynamonu oraz owoce wymieszać. Potem trochę zmniejszyć ogień.

  3. Wymieszać na gładką masę trochę płynu z garnka z mąką ziemniaczaną i zagęścić tym mieszankę owoców. Gotować na niewielkim ogniu przez kilka minut bez przykrycia, a potem wyjąć laskę cynamonu.

  4. Zielony kisiel wlać do salaterek i odstawić na co najmniej 3 godziny do lodówki.

  5. WSKAZÓWKA: Jest dobrym dodatkiem do: -gofrów z makiem; -gofrów z orzechami włoskimi; - gofrów śmietankowych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maarianna 13 listopada 2009 bardzo fajny przepis,myślę że można użyć agrestu z kompotu, o tej porze roku nie ma świeżego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 12 listopada 2009 Ojej, jaki cudny przepis! Zatęskniłam za latem i świeżym agrestem...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń