Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-04-2011
Fantastyczny obiad! Lub kolacja :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 392
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 564
Polecam.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 392
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 564
Polecam.
Odsłon: 861
Składniki
Na parze ugotowałam 5 ziemniaków. Na patelni usmażyłam pętko kiełbasy pokrojonej w plasterki i 2 cebule.
W naczyniu żaroodpornym ułożyłam warstwy: plastry ziemniaków z odrobiną soli - kiełbasa z cebulą - plastry pomidora obsypane pieprzem ziołowym - plastry ziemniaka z odrobiną soli - kiełbasa z cebulą - pomidory obsypane pieprzem ziołowym - sos beszamelowo-czosnkowy.
A sos robimy tak: na rozgrzaną patelnię włożyłam ok. 6 łyżek masła. Kiedy się roztopiło, wsypałam 3 łyżki mąki i połączyłam. Po połączeniu i podgrzaniu 20-30 sekund zaczęłam dolewać malutkie porcje mleka, intensywnie mieszając. Mleka dolewałam tyle, aż masa miała konsystencję sosu. Do takiego sosu wsypałam łyżeczkę granulowanego czosnku.
Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.