Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaczki z gruszką i cebulką

Przepis dnia 2008-05-06
Przekąski

Autor: matylda

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 1315

Dodano: 05.05.2008

Odsłon: 6961

Danie, które robie na obiad. Słodka gruszka i czerowa cebula świetnie smakuje z ziemniaczkami.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz ziemniaki a następnie pokrój na większe kawałki. Wrzuć je na patelnie do gotuącej się wody i gotuj aż ziemniaki nie będą miękkie. Zlej z patelni wodę pozostawiając niewielka ilość. Dodaj masło, sól i pieprz do smaku a następnie zrób z nich pure. Na drugiej patelni podgrzej troche oleju i podsmaż na nim pokrojoną w piórka cebulę (aż zrobi się brązowa). Przełoż cebulę na talerz a na ta samą patelnię wrzuć pokrojoną w paseczki gruszkę. Do gruszki dolej troche wina i duś do momentu aż nie zrobi się miękka. Calość ułóż na talerzu i podawaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

matylda 06 maja 2008 Tak, to są słodkie ziemniaki, zapomniałam dodac w przepisie. Pozdrawiam i smacznego!!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń