Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane młode ziemniaczki na obiad z dobrym sosikiem.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Ziemniaki w mundurkach podgotować (ok. 15 minut). W międzyczasie wymieszać kminek z olejem, a następnie obtoczyć ostudzone, podgotowane ziemniaki. Ułożyć ziemniaki na blasze, od góry ponacinać i kolejno nakładać masło, rozdrobniony czosnek, kawałeczki kabanosa i starty ser. Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut. Wykonanie sosu warzywnego: Marchewki obrać i pokroić w drobne plastry, podgotować. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, następnie dodać odrobinę zimnej wody. Całość dodać do warzyw i dusić ok. 10 minut. Śmietanę wymieszać z serem i podgrzać razem z warzywami (nie gotować) Upieczone ziemniaki podawać w sosie warzywnym lub z maślanką.