Do góry

Dania główne Przepis na:

ZIEMNIAKI FASZEROWANE

Przepis dnia 2009-08-04
Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15433

Dodano: 01.08.2009

Odsłon: 16626

Inne wydanie ziemniaków.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane, umyte ziemniaki ugotowc we wrzątku (przez 15 min.) Odcedzic, wystudzic. Przekroic wzdłuż, wydrążyc delikatnie środek, pozostawiając ścianki o grubości ok. 5 mm.

  2. Szynkę pokroic w drobną kostkę, zezłocic na maśle razem z poszatkowanymi drobno cebulkami ze szczypioru (lub samym szczypiorkiem). Dodac ser, natkę pietruszki. Doprawic pieprzem.

  3. Masą napełniac wydrążone ziemniaki i układac je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30 min. w temp. 180 stopni. Podawac gorące z sosem czosnkowym (np. tzatziki, majonezowym) lub keczupem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Katarinka 05 listopada 2009 Ja tam bym jeszcze w srodek smietanby wkitrała ;) danie- marzenie :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 04 sierpnia 2009 bardzo dobre polecam - ciekawa wariacja faszerowanych pieczarek

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 01 sierpnia 2009 wygląda jak najbardziej apetycznie, katia. Fajny przepis :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 01 sierpnia 2009 Ja też sobie jutro zrobię, ale nie mam fety. Myślę , że żółty ser będzie ok.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 01 sierpnia 2009 Mniam, mniam! Wyglądają pyszniutko, jutro takie sobie zrobię. :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń