Do góry

Dania główne Przepis na:

ziemniaki inaczej

Dania główne

Autor: olginia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 82

Dodano: 22.03.2008

Odsłon: 9894

doskonałe do grillowanego mięsa lub jako odmiana od zwyczajnych gotowanych ziemniaków

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 3-5mm. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy,zalewamy śmietaną i dokładnie mieszamy. Wykladamy na brytwannę lub naczynie żaroodporne.Podczas ukladania ziemniaków starajmy się pozostawić jak najmniej ''''dziur'''' żeby warstwy ladnie się prezentowaly.Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy 45-50min w temp 200-225 stopni (lub kilka min dłużej jesli ziemniaki nadal są twarde) zaraz po wyjęciu z piekarnika posypujemy startym żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dziusia69 13 czerwca 2009 cos wspaniałego, zeby skrócic czas zapiekania ziemniaki mozna podgotowac :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beata11 08 czerwca 2008 Swietne. Ale uzdatnilam, doalam koncetratu,i oregano Rewelacja

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń