Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki opiekane

Przekąski

Autor: aga_1008

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 43

Dodano: 04.11.2008

Odsłon: 25692

Doskonały dodatek do mięs. Świeży koperek można zastąpić innymi ziołami, np rozmarynem, majerankiem itp. Należy pamietać jedynie aby te zioła były świeże.

Składniki

  • ziemniaki surowe, 1 kg
  • świeży koperek, 2 garście
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, szczypta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieram i kroimy na pół, następnie połówki kroimy równiez na pól. Na blaszce do pieczenia kładziemy kawałki ziemniaków, posypujemy solą, pieprzem i koperkiem,polewamy oliwą. Staramy sie aby każdy kawałeczek ziemniaka obtoczyć dokładnie w koperku i oliwie (ja to robię rekami), następnie rozkładamy równomiernie ziemniaki na blaszce i wstawiamy do nagrzanego (200stopni) piekarnika.Pieczemy do momentu aż ziemniaki nabiorą złotego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimi619 12 lutego 2011 I do tego sos czosnkowy i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aga_1008 27 kwietnia 2009 Dodaje sie tymianek?a kto tak powiedzial???Kazdy robi wedlug uznania-ja dodaje koperek badz rozmaryn (tak jak to widac na zdjeciu!!!!). Tymianek z ziemniakami- wykluczone.Przepraszam ale Ty wiesz jak wyglda tymianek???ziemniaki mozna obrac badz wyszorowac-wedlug uznania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 24 kwietnia 2009 Całkiem smaczne,tylko zamiast koperku dodaje się tymianek.....tak jak na zdjęciu.A oliwą wystarczy skropić ziemniaki a nie polewać.I ziemniaków nie obera się,tylko bardzo dobrze szoruje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 06 marca 2009 i jest to doskonały dodatek do dań mięsnych oraz ryb, pycha

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń