Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bo są wspaniałe :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
lub zamiast tych wszystkich przypraw: ulubiona przyprawa do ziemniaków lub moje ostatnie odkrycie czyli Zioła Toskańskie Kotanyi
Ziemniaki obrać ze skórki. Ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić, odrobinę schłodzić, jeśli są duże, pokroić w ćwiartki. Dodać płynne masło, potrząsnąć garnkiem by rozprowadziło się po ziemniakach. Posypać przyprawami, znów energicznie potrząsnąć garnkiem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia (będzie mniej mycia później), wysypać ziemniaki, piec około 40 - 50 minut (na środkowym poziomie, funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu), do uzyskania złotego koloru i miękkości ziemniaków. UWAGA: W połowie pieczenia dobrze jest przemieszać je aby przypiekły się równomiernie ze wszystkich stron. Gotowe !