Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki - talarki zapiekane

Przekąski

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 08.10.2008

Odsłon: 7774

Delikatne, beztłuszczowe frytki tylko, że o kształcie owalnym.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, moczymy w wodzie. Kroimy na talarki, po czym układamy na blasze-kratce lub na blsze pełnej [wtedy smarujemy blachę oliwą]. Talarki wkłądamy na 15-20 minut do temperarury 220 stopni. Po upieczeniu dodajemy soli lub ketchupu do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń