Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły nam sie zwykłe z wody, to warto spróbować. Są aromatyczne, rozpływają się w ustach. Moża zrobić podwójną porcje i wykorzystać na sałatkę ziemniaczaną dodając ogórki i podsmażony boczuś.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 646
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 166
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 646
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 166
Składniki
Cebulę w płplasterkach przesmażamy na złoto. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 0,5 cm.
W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, solimy, dodajemy przyprawę, wykładamy pól porcji cebuli, znów ziemniaki z przyprawami i cebula. Całość zapiekamy pod przykryciem lub folią aluminiowa ok 1-1,5 h w zależności od ziemniaków. Pachną cudownie jak się pieką.