Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki w karmelu(Brunadar kartoflur)

Przekąski

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 18.04.2009

Odsłon: 749

Islandzki dodatek do pieczonego schabu i baraniny, nadaje miesu ciekawy smak.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy i studzimy, osuszamy. Na rozgrzana patelnie wsypujemy cukier, gdy zacznie brazowiec dodajemy maslo, mieszamy az oba skladniki sie polacza.

  2. Wrzucamy ziemniaki, mieszamy az pokryja sie z kazdej strony warstwa karmelu.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń