Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna przekąska.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, odcedzić, obrać i przekroić na połówki. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone obrane ze skórki pomidory i przyprawić do smaku. Następnie dusić przez 15 minut pod przykryciem. Wlać śmietanę, dodać starty ser i smażyć powoli aż powstanie gładka masa. Przygotowane ziemniaki ułożyć na półmisku, polać przygotowanym sosem, posypać zieleniną i podawać.