Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki z czosnkiem

Dodatki

Autor: Kurka_domowa

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 2846

Dodano: 11.09.2009

Odsłon: 1798

Dla wielbicieli czosnku:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, umyć, wielokrotnie równolegle ponacinać. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, posypać przyprawami, podlać rosołem.

  2. Ziemniaki przykryć folią aluminiową. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu

  3. Czosnek obrać, pokroić w plasterki i posypać nim gorące ziemniaki. Zapiekać jeszcze 15 minut bez przykrycia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchareczka89 08 listopada 2010 Właśnie dziś na obiad robiłam te ziemniaczki, wyszły pycha! Dodałam jeszcze przyprawę do gyrosa i natkę pietruszki :) Palce lizać! Do nich świetnie smakowały kotleciki serowe. A wszystko z delikatnym dodatkiem ketchupu ;) 5!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchareczka89 01 listopada 2009 Przepis wygląda na smakowity, z pewnością wypróbuję :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń