Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki z grzybowym farszem

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6195

Dodano: 27.09.2009

Odsłon: 27536

wieść radosna niech się niesie mnóstwo grzybów rośnie w lesie :)

Składniki

  • 3 szkl. średnio posiekanych grzybów leśnych- miszanych
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, majeranek
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • mały kubek serka białego ziarnistego
  • 4 duże ziemniaki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie na poltwardo, przekroić w poprzek i wydrążyć nie uszkadzając skórki

  2. Grzyby dobrze wysmażyć na maśle, doprawić , dodać śmietanę i serek i dusić tak długo, aż całość zgęstnieje (ok.10-15 min), schłodzić w lodówce.

  3. Ziemniaczane łódki nadziać farszem - z kopką, zapiekać ok.20-25 min w piekarniku -190 st.

  4. Smacznego zajadania i udanego grzybobrania życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 30 stycznia 2010 nie dajemy miąższu do farszu, proponuję go po prostu zjeść solo:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tissaya 25 stycznia 2010 Mam pytanie. Tylko proszę się nie śmiać. Gotowanie nie jest moją najlepszą stroną. Co z tym wydrążonym miąższem ziemniaków? Dodajemy go do farszu, czy wyrzucamy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tissaya 25 stycznia 2010 A ja mam pytanie. Co z tym wydrążonym miąższem ziemniaków? Dodajemy go do farszu, czy wyrzucamy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helko 05 listopada 2009 Superowe danie,ja bym polecil dodac drobno pokrajany boczek zbrazowiony jak posypac zielona pietruszka, (grzybki wymagaja boczku)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

silverguay 03 listopada 2009 Sawietna sprawa,bardzo smaczne,proste w przyrzadzeniu,a jak smakuje!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 07 października 2009 polkangaro-z całym szacunkiem , ale nie ma takiej mozliwości aby grzyby się upiekły bez tłuszczu, z kolei najlepszym tłuszczem dla grzybków jest masło , więc zostanę przy swojej wersji, pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 października 2009 Najlepiej jak grzyby zostaną podgotowane w osolonej wodzie (ok. 30 min.) a następnie ostudzone i zmielone, rozłożone na ziemniaczane plasterki (im cieńsze tym szybciej się upieką) kwintesencja smaku ! ! ! BRAWO!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń