Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki z masełkiem i sosem sojowym

Przepis dnia 2008-02-09
Przekąski

Autor: maja30

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4485

Dodano: 05.02.2008

Odsłon: 41073

Smażone ziemniaczki - super przekąska, można podawać również do mięs i sałatek.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrać i pokroić ziemniaki na plasterki. Zanurzyć je w wodzie na 15 min a następnie osuszyć. Na patelni rozgrzać masło i układać plasterki ziemniaków tak aby się nie stykały. Gdy się zarumienią odwrócić na drugą stronę i dolać sos sojowy. Wyłożyć ziemniaki na talerz półmisek. Posypać solą, pieprzem i szczypiorkiem. Wymieszać i podawać. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń