Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki z piekarnika

Przekąski

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 742

Dodano: 07.09.2009

Odsłon: 19661

ziemniaki posypane rozmarynem

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki kroimy w mniejsze kwadraty. Podgotowujemy 10 min w osolonej wodzie.Odcedzamy.

  2. Wkładamy do brytfanki, posypujemy rozmarynem (jeżeli suszony to niewiele). Podlewmy oliwa, tak 1/3 ziemniaków ma być w oliwie, wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut ( w zależności od zarumienienia sie ziemniaczków)w 180 stop. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 08 września 2009 Bardzo lubię kartofelki z rozmarynem. Ja dodaje jeszcze szczyptę tymianku, spróbuj. :) Jeśli nie chce Wam się obierać i gotować ziemniaków, wystarczy dobrze je umyć (oczywiście młode), przekroić na pół i otwartą stroną poukładać na blaszce wysmarowanej oliwą z ziołami i zapiec. Są chrupkie z wierzchu i mięciutkie z środku, no i raczej mnie kaloryczne, niż te zaprpopnowane przez koleżankę. :) Ale Twoją wersję można zrobić chyba też z takich z poprzedniego dnia, fajnie, bo nic sie nie zmarnuje. Pozdrawiam!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 07 września 2009 Bardzo dobry dodatek do dania :) swoją drogą, rozmaryn to jedna z moich ulubionych przypraw, która świetnie się komponuje z wieloma daniami - niestety przeglądając przepisy innych zauważyłam, że mało osób go używa...

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń