Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne kuleczki zawinięte w ciasto francuskie - pyszne!
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2198
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 220
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1502
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 39
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2198
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 220
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1502
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 39
Składniki
Mięso mielone (surowe) przyprawiamy, ja dodałam podsmażoną na maśle cebulkę i czosnek, sól, pieprz trochę vegety, można oczywiście doprawić po swojemu, ziołami, itp. Formujemy z mięsa kule wielkości orzecha włoskiego. Ciasto francuskie tniemy wzdłóż (tj. po dłuższym boku) na cienkie paseczki (4-5 mm) i obtaczamy naokoło mięsnej kuli. Wykładamy gotowe kule na blaszkę i smarujemy roztrzepanym jajkiem (pominęłam). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 30-40 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno :)