Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 6277
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 159
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 87
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 6277
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 159
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 87
Składniki
Dokładnie oczyszczone, umyte nóżki zalać 4 l zimnej wody i na bardzo małym ogniu gotować do chwili, gdy mięso da się łatwo oddzielić od kości. W trakcie gotowania dołożyć oczyszczone warzywa, posolić. 2. Ostudzone mięso pokroić w cienkie plasterki lub w paski. Przygotować 10-12 filiżanek. Przecedzony wywar z nóżek przyprawić do smaku solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. 3. Do filiżanek wlać po 4 łyżki wywaru, zastudzić. Na galarecie ułożyć połówki jajek ugotowanych na twardo (żółtkiem do dołu), mięso, posiekaną w kosteczkę papryczkę i grzybki. Zalać wywarem i pozostawić do zastygnięcia. Gotową galaretę wybić na półmisek, udekorować cząstkami cytryny i rukolą.