Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, aromatyczna i sycaca zupka w sam raz na zimowy obiad :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
warzywa oczyscic. bulion (moze byc wywar z miesa, moze z kostki, jak kto woli) zagotowac, wrzucic do niego pietruszke, marchew i seler (pokrojone w kostke), gotowac ok 10 min. po tym czasie dodac ziemniaki, gotowac ok 5 min, na koncu dodac groszek i gotowac do miekkosci.
z zupy odlac 1 szkl plynu, wystudzic, polaczyc z jogurtem/ smietana (w ten sposob nie stworza sie grudki). calosc wlac do zupy, wymieszac, dodac koperek i gotowe :)