Do góry

Przekąski Przepis na:

Złoty czosnek smażony z ryżem

Przekąski

Autor: domena

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 3643

Dodano: 11.12.2007

Odsłon: 3304

Ryżowo- czosnkowa przekąska.

Składniki

  • 200 g gotowanego ryżu
  • 4 łyżki pokrojonego czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • 1/8 łyżeczki soli
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podgrzewamy oliwę i dodajemy do niej czosnek. Podsmażamy na złoto i dodajemy ryż. Smażymy ok 2 min. Dodajemy jajko i wszytko mieszamy jeszcze przez ok 2min. Gotowe do podania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń