Do góry

Przekąski Przepis na:

zmyslowe risotto

Przekąski

Autor: rajman

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 13

Dodano: 24.08.2008

Odsłon: 1190

potrawa afrodyzjakowa

Składniki

  • ryz, cebula ze szczypiorkiem, czosnek,oliwa, maslo,parmezan, karczochy, cytryna,sol, pieprz, karczochy,ryz,groszek zielony
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CEBULKE OCZYSCIC I POKROIC. SZCZYPIOR POKROIC I ODLOZYC, BIALE CEBULKI POSIEKAC. W GARNKU ROZGRZAC MASLO I 1 LYZKE OLIWY, DODAC POSIEKANA CBULKE I RYZ, ZESZKLIC. OBRAC JEDEN ZABEK CZOSNKU, POSIEKAC I DODAC DO RYZU. PODGRZAC LITR BULIONU WARZYWNEGO. PORCJAMI DOLEWAC DO RYZU.RISOTTO GOTOWAC NA MALYM OGNIU OK.30 MIN. ODKROIC WIERZCHOLKI KARCZOCHOW, USUNAC ZEWNETRZNE LISCIE. KARCZOCHY PRZEKROIC WZDLUZ NA POL I WLOZYC DO WODY Z SOKIEM Z CYTRYNY.NASTEPNIE GOTOWAC W WODZIE OSOLONEJ 10 MIN. ODCEDZIC PRZELAC ZIMNA WODA. GROSZEK OCZYSCIC I UMYC. JEDEN ZABEK CZOSNKU OBRAC.PRZECISNAC PRZEZ PRASKE, RAZEM Z KARCZOCHAMI I GROSZKIEM PODDUSIC NA 2 LYZKACH OLIWY , WLAC 100ML BULIONU. WARZYWA DOPRAWIC, DUSIC 5 MIN. TUZ PRZED PODANIEM DO RISOTTA DODAC STARTY PARMEZAN, DOPRAWIC

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń