Do góry

Dania główne Przepis na:

ŻOŁĄDKI DROBIOWE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 02.05.2009

Odsłon: 17418

Wyjątkowy smak.

Składniki

  • żołądki drobiowe, 0,6 kg
  • cebula, 2
  • pomidory w puszce bez skórki, 1 puszka
  • vegeta lub jarzynka
  • sól, pieprz, liśc laurowy, ziele angielskie, majeranek, papryka
  • maggi, sos sojowy
  • masło, 2 łyżki
  • gotowa jasna zasmażka (lub mąka)
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żołądki umyc, pokroic w paski, ugotowac w małej ilości wody. Po pierwszym zagotowaniu odcedzic i ponownie zagotowac z vegetą, listkiem laurowym, pieprzem i zielem angielskim.

  2. Cebulę pokroic w cwiercplastry i zeszklic na maśle. Dodac do żołądków. Dusic na wolnym ogniu.

  3. Dodac pomidory, resztę przypraw i nadal dusic.

  4. Pod koniec duszenia rozprowadzic zasmażkę w wodzie i dodac do potrawy. zagotowac do zgęstnienia. Podawac z młodymi ziemniaczkami, kaszą jęczmienną lub pęczakiem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń