Do góry

Przekąski Przepis na:

żołądki drobiowe w sosie koperkowym

Przekąski

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 717

Dodano: 24.04.2010

Odsłon: 7814

coś innego, coś pysznego

Składniki

  • żołądki z kurcząt, 0,5 kg
  • koperek świeży, pęczek
  • sól
  • pieprz
  • magi
  • śmietanka 30%
  • mąka, 1 łyżka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żołądki oczyścić i dobrze wypłukać

  2. gotować do miękkości

  3. gdy żołądki będą miękkie doprawić je solą, pieprzem i magi oraz dodać koperek

  4. gotować wszystko 10 minut

  5. mąkę rozrobić ze śmietanka i dodać do gotujacych się żołądków

  6. gotować jeszcze 5 minutek

  7. Podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem

  8. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń